Inkoop tweedehands zwangerschapkleding: werkwijze & voorwaarden

Heb je gedragen positiekleding liggen die nog prima een rondje mee kan, maar ligt het ongebruikt achterin je kast? Dat is zonde! Je kunt er een hoop andere zwangere dames blij mee maken én er zelf wat aan verdienen. Verkoop je zwangerschapskleding Bij Moniek, winkel voor positiekleding en kraamcadeaus in Franeker (Voorstraat 47).

zwangerschapskleding verkopen

 

Merken

Bij Moniek staat voor kwaliteit, hippe kleding en mooie merken. Daarom beperken wij ons 2ehands assortiment van zwangerschapskleding tot de betere merken, zoals:

 • Noppies
 • Supermom
 • Mamalicious
 • Love2Wait

Heb je tweedehands positiekleding van vergelijkbare kwaliteit? Neem het mee, dan bespreken we dit in de winkel.

Je kunt alle maten inleveren, van XS tot XXL.

 

Conditie van de positiekleding

De voorwaarden voor inleveren van kleding:

 • Gewassen
 • Geen gaatjes, vlekken of losse naadjes en missende knoopjes
 • Rits getest
 • Gestreken

 

Kleding wordt verder afgekeurd op:

 • Slijtage zoals pillen van de stof en versleten plekken
 • Zweetplekken/geur (gele plekken)
 • Gescheurde buikband
 • Verwaste kleuren

 

Niet in te leveren:

 • Lingerie
 • Panty’s en maillots
 • Sokken

 

Seizoen en inlevermomenten tweedehands positiekleding

Je kunt Bij Moniek op elk moment jouw tweedehands positiekleding inleveren, ongeacht het seizoen. Loop gewoon even binnen op de Voorstraat 47 in Franeker.

 

Kleding inleveren

Inleveren in de winkel doe je in een plastic tas of vuilniszak (deze tas neem je zelf weer mee naar huis). Acceptatie volgt na het voldoen aan onderstaande drie voorwaarden:

 

 1. Inleveren gaat per tas, niet per losse items
 2. Alleen kleding van de eerdere genoemde merken
 3. Alleen kleding die voldoet aan de eerdergenoemde voorwaarden met betrekking tot de staat van de kleding

 

De kleding wordt direct gecontroleerd en er wordt een aanmeldformulier ingevuld met naam, telefoonnummer en e-mailadres. Je krijgt een uniek nummer toegewezen, welke ook wordt genoteerd op labels die aan de kledingstukken worden vastgemaakt. Zo kunnen we bijhouden wat de opbrengsten zijn van jouw items.

 

Klant maakt een keuze voor de waarde: kortingsbon of betaling na verkoop.  Kies je voor betaling na verkoop, dan moeten bankgegevens ook ingevuld worden. De klant krijgt een kopie van het ingevulde formulier mee.

 

Kortingsbon 15%

 

Voor iedere plastic tas of vuilniszak die je inlevert krijg je een fysieke kortingsbon van 15%, in te leveren bij een aankoop in de winkel en geldig op de hele collectie.

 

Betaling na verkoop: 40% verkoopprijs

 

De verkoper ontvangt 40% van de verkoopprijs na verkoop van de positiekleding. Verkopen worden bijgehouden en opbrengsten worden ieder kwartaal via een overboeking uitbetaald, ongeacht de hoogte van het opgespaarde bedrag.

 

Verkoopprijs bepalen

Bij Moniek behoudt ten alle tijden het recht om zelf de waarde van de ingeleverde items te bepalen. Hierover is geen onderhandeling of discussie mogelijk. Houd hier rekening mee als je iets komt inleveren. Wil je hier wel invloed op uitoefenen? Dan past het verkopen op Marktplaats wellicht beter bij je.

 

Wat gebeurt er als mijn items niet worden verkocht?

Wat de verkoper inlevert wordt eigendom van Bij Moniek. Retournering is niet mogelijk. Als kledingstukken na 12 maanden niet zijn verkocht, worden ze verzameld en ingeleverd bij het goede doel of in de textielbak. Het is niet mogelijk voor de klant om het weer op te komen halen en recht op vergoeding vervalt. Klant tekent hiervoor op het aanleverformulier.

 

Aansprakelijkheid

Bij Moniek is niet aansprakelijk voor eventuele schade, diefstal of vermissing van ingebrachte kleding en goederen. We gaan zorgvuldig om met alle goederen in onze winkel en zijn gericht op het minimaliseren van eventuele risico’s, maar kunnen dit niet voor 100% garanderen. Inbreng geschiedt daarom op eigen risico.

Door middel van inschrijving in het klantenbestand en inbreng, gaat de klant akkoord met onze algemene voorwaarden. Bij Moniek behoudt zich het recht voor om de voorwaarden te wijzigen.